júl. 17., P | Napos Oldal Jógastúdió

Női jóga gyakorlás

Registration is Closed
Női jóga gyakorlás

Időpont és helyszín

2020. júl. 17. 18:30
Napos Oldal Jógastúdió, Tiszakécske, Tiszasor u. 32, 6060 Hungary

.

“Ha a tó vize nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget.”  (B.K.S. Iyengar)

Nőként nagyon erős intuícióval és belső hanggal rendelkezünk, amire figyelnünk és hallgatnunk kellene.

A női jóga segít  befelé figyelned, meghallani saját szükségleteid, harmóniába kerülni magaddal, hogy megtaláld az egyensúlyt a külvilágban is.

A női jógagyakorlás fókuszában a női szervek állnak:

·  Energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait, serketjük a medence környékének a vérkeringését, tudatosítjuk női szerveinket és feladataikat.

·  Az ászanák gyakorlásával masszírozzuk belső szerveinket, ezáltal masszírozzuk belső elválasztási mirigyrendszerünket is, ami a hormonháztartásért felelős.

·  Mindezekmellett figyelmet fordítunk a csipőnyitó tartásokra is, mivel ezek a  gyakorlatok helyreteszik ezt a minden nő számára fontos területet, ezáltal segítve az itt felhalmozott emlékek, fájdalmak elengedését.

·  Hangsúlyt fektetünk az intimtornára, erősítjük a gát területét, és tudatosítjuk ennek fontosságát.

A nőijóga gyakorlása a női test és lélek különleges igényeire fókuszál, és mindenki a saját ciklusának és saját energiszintjének megfelelő dimanikával merülhet bele a gyakorlásban. Ennek támogatásaképp nem jellemző a javítás ezeken az órákon.

A rendszeres jógagyakorlás támogatja a nőt az élet minden fázisában, lehetővé téve számára, hogy áthágja fizikai korlátait, kialakítsa érzelmi és szellemi  stabilitását, és hű maradjon női mivoltához.

Oktató: Tombor Szabina (végzett női jógaoktató)