okt. 10., Szo | Napos Oldal Jógastúdió

Stabil alapok - Iyengar jóga műhely

Registration is Closed
Stabil alapok - Iyengar jóga műhely

Időpont és helyszín

2020. okt. 10. 10:00 – 13:00
Napos Oldal Jógastúdió, Tiszakécske, Tiszasor u. 32, 6060 Hungary

.

Az Iyengar jóga a test egyvonalúságára  törekszik, és ennek elérésére használ eszközöket (pl.: heveder, fatégla, kötél, pléd, stb.), hogy az egyéni szükségleteknek megfelelően, egyénre szabva a leginkább megközelítse a tökéletes pózt.

A műhelyen betekintést nyerhetsz a metódus alapjaiba, ez alkalommal zömében álló pózokkal találkozol majd, de lesznek ülő-, és csavaró pózok, támogatott hátrahajlások is. A műhely relaxációval zárul.

Ki volt B.K.S. Iyengar?

B. K. S. Iyengar 1918-ban született Bellurban egy szegény család sarjaként. A szegénység betegségekkel (malária, tífusz, TBC) karöltve nyomta rá bélyegét fiatal éveire. Krisnamacsárjával való találkozása indította el a jóga útján, s előbb a Guruja útmutatásait követve tanult, majd egy teljesen komplett saját rendszert – az IYENGAR JÓGÁT – fejlesztette ki évtizedek alatt. Betegségeiből kigyógyulva, testét laboratóriumként használva saját tapasztalatain keresztül tökéletesítette éleslátását, bölcsességét. Nyugatra érkezése után keresők ezreinek adott lehetőséget az önmegismerés terén világszerte. Iskolák százai fémjelzik metódusa letisztultságát, sziklaszilárd alapjait. 90 éves kora után is még napi három óra ászana- és egy óra pránájáma gyakorlást folytatott. 2014. augusztus 20-án hagyta el testét, de a tradíció melyet teremtett, lánya Geeta, fia Prashant és unokája Abhijata által tovább él. (forrás: iyengar.hu)

Gyere ha:

 • már ismered ezt a precíz, biztonságos, progresszív metódust vagy
 • már régóta kipróbálnád, de eddig még nem volt rá alkalmad,
 • kezdő vagy haladó jógázó vagy, és szívesen megismernéd az Iyengar metódust,
 • szeretnéd kicsit tágítani a határaidat.

Helyszín:  Napos Oldal Jógastúdió, Tiszakécske

Időpont: 2020. október 10. szombat  10:00-13:00

Oktató: Tolner Mária okleveles Iyengar jóga oktató

Ár: 5000 Ft október 3-ig  befizetve/ 5500 október 4-től min 7, max. 10 fő

Tickets
Price
Quantity
Total
 • Early bird
  Ft5,000
  Ft5,000
  0
  Ft0
TotalFt0