Figyeld a légzésed!

Ha már többször jártál jógaórán biztosan ismerős ez a mondat. De tényleg tudod milyen a légzésed? Megfigyelted a légzésed mondjuk amikor sorban állsz a boltban vagy várakozol a piros lámpánál? Igazán jó kis gyakorlat, hisz a légzés minősége nagyon jó visszajelzés arról milyen állapotban van a tested és a lelked.


De hogyan tudsz tenni azért, hogy nyugodt, áramló és egyenletes legyen a légzésed. Ez persze egy többtényezős egyenlet, de az első alap feltétel, hogy legyen szabad útja a levegőnek az orrjáratban, a garatban, a légcsőben, a tüdőben. Mivel én is allergiás vagyok, a parlagfű megjelenésékor megtapasztalom, hogy milyen szenvedés is, ha ez a feltétel nem adott.


A szabad légutak eléréséhez és fenntartásához szeretnék ajánlani egy kis eszközt, ami nekem is sokat segített. A fogmosás mellett a napi rutin részévé válhat és minőségi javulást jelenthet.


Bemutatom a neti kannát, amit már többen ismertek. Sós vizet kell bele tenni és a vizet egyszerűen az egyik majd a másik orrjáratba öntjük.


Ja és mellesleg szép is!


Mindenképp javaslom, hogy próbáld ki! Keress nyugodtan, ha valami kérdés felmerült benned.


4 views0 comments

Recent Posts

See All
 

+36 70 7083011

  • Facebook

©2020 by Napos Oldal Jógastúdió. Proudly created with Wix.com