Női jóga Szabinával

A női jóga segít befelé figyelned, meghallani saját szükségleteid, harmóniába kerülni magaddal, hogy megtaláld az egyensúlyt a külvilágban is.


A női jógagyakorlás fókuszában a női szervek állnak:


- Energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait, serketjük a medence környékének a vérkeringését, tudatosítjuk női szerveinket és feladataikat.

- Az ászanák gyakorlásával masszírozzuk belső szerveinket, ezáltal masszírozzuk belső elválasztási mirigyrendszerünket is, ami a hormonháztartásért felelős.

- Mindezekmellett figyelmet fordítunk a csipőnyitó tartásokra is, mivel ezek a gyakorlatok helyreteszik ezt a minden nő számára fontos területet, ezáltal segítve az itt felhalmozott emlékek, fájdalmak elengedését.

- Hangsúlyt fektetünk az intimtornára, erősítjük a gát területét, és tudatosítjuk ennek fontosságát.


Az ingyenes bemutató órákat Tombor Szabina végzett jógaoktató tartja, aki 2019 nyarán költözött Budapestről Tiszakécskére és így ír jógával kapcsolatos tapasztalatairól:


A jógával 2018-ban találkoztam először. Eleinte Youtube videókkal kezdtem, majd különböző jóga órákat látogattam Budapesten (Dinamikus Jóga; Jóga Rubin Flow;Iyengar jóga; Hatha jóga) . Ezt követően pedig beiratkoztam egy Hatha alaptanfolyalmra Jurás Évához a Budai Ashram Jóga stúdióba, aki rávilágított arra, hogy bizonyos testi tüneteket, betegségeket okozhatnak a fel nem dolgozott, eltemetett emlékeink.


Ezután találtam rá Csuday Dóra Női jógaoktatói képzésére az AUM jógastúdióban, amit 2019 januárjában el is kezdtem, elsősorban önismereti céllal, ahol nagyon sokat tanultam saját magamról (mind testileg, mind lelkileg), ászanák női szervekre gyakorolt jótékony hatásairól, női minőségekről, női betegségek lelki hátteréről, ciklusságról, női archetípusokról és sok egyéb nőket érintő témákról.


2019 őszétől járok Gombos Nóra Vinyasza Flow jógaóráira, aki bátorított és akinek köszönhetően lehetőséget kaptam Női jóga órák tartására itt a Napos oldal Jóga stúdió és Kreatív Műhelyben.


9 views0 comments

Recent Posts

See All
 

+36 70 7083011

  • Facebook

©2020 by Napos Oldal Jógastúdió. Proudly created with Wix.com