Neti kanna

Már javában tombol a parlagfű szezon, hátha azért tudunk még egy kis segítséget nyújtani nektek, és a gyógyszert még lecserélitek egy kíméletesebb megoldásra. Mivel Nórával mind a ketten érintettek vagyunk allergia ügyben, így a saját pozitív tapasztalatunkat szeretnénk megosztani veletek.

A képen látható dolog egy orrmosó kanna. Ez a sajátom, de sok különböző anyagból és formában létezik. Klasszikusan rézből, ez itt kerámia, de lehet akár műanyag is.

A jógában a test tisztításának nagy szerepe van, nem csak a test külsejét, hanem amennyire lehet, a belső üregeket is tisztán tartják. Ettől mi nyugatiak nagyon tudunk idegenkedni, de ha valaki kipróbálja, rájön, milyen áldásos tud lenni a a test, a lélek, és az elme számára is.

A legegyszerűbb tisztító eljárás az orrmosás, ami langyos sós víz segítségével történik, az allergiás tüneteket minimálisra lehet a segítségével redukálni. (A fizikai szinten túl számtalan egyéb jótékony hatása is van, akit érdekel bővebben, utána tud olvasni.)

Ha valaki szeretné kipróbálni a gyakorlatban, bármelyik jóga óra után van rá lehetőség, vagy egy előre egyeztetett időpontban szívesen megmutatjuk. Érdemes rávenni magatokat, napi 2-3 perc, egyáltalán nem kellemetlen, és újra szabadon tudsz lélegezni.

Természetesen mindenkinek egész evben ajánlott, de most ebben a pollendús időszakban különösen !

(Nem mellesleg, a hús fogyasztásának redukálása is nagyon sokat segít, ebben a témában is hamarosan adunk egy kis ösztönzést.)


5 views0 comments

Recent Posts

See All
 

+36 70 7083011

  • Facebook

©2020 by Napos Oldal Jógastúdió. Proudly created with Wix.com