IMG_0709.jpg

ÉLD ÁT A PILLANATOT A NAPOS OLDAL JÓGASTÚDIÓBAN

 

KIK VAGYUNK?

A Napos Oldal nekünk azt jelenti, amitől jól érezzük magunkat, ami átmelengeti a lelkünket, ahol jó elidőzni. Szeretnénk egy olyan helyet teremteni, ahol sokan megtalálják, újra felfedezik a saját napos oldalukat. Legyen az mozgás, zene, alkotó tevékenység, beszélgetés, játék, egy csésze tea, bármi, ami feltölt, amitől egyszerűen csak jól érezzük magunkat.
"Ne feledjük, belső lényegünk semmiben sem különbözik a természet, a világ és a világegyetem közös alapjától, a felsőbb éntől. Ha énünk összhangban rezeg vele és testünk az egész világ, mindenütt, életünk minden pillanatában láthatatlan segítő kezek egyengetik utunkat"
  Swami Rama Tirtha

 

ÓRATÍPUSOK

Mit is válasszak?

VINYASA FLOW

Mire számíthatsz ha vinyasa flow jógaórára érkezel:

- az ászanákat viszonylag rövid ideig tartjuk ki

- a légzés és a mozgás összehangolt

- fontos része a gyakorlásnak a bemelegítés, aminek része a napüdvözlet és annak variációi

- az ászanákat átvezető mozgássor (vinyásza) köti össze

- az ászanákat egymás után sorozatokba rendezve gyakoroljuk

- nagy segítség az ászanák gyakorlása közben a bandhák, izomzárak, begyakorlása és alkalmazása

- a gyakorlás felépítése gyakran egy nehezebb ászanára történő felkészítés és annak levezetése

- az ászanák egyéni variációit, könnyítéseket gyakorolunk addig amíg az izmok megerősödnek, megtanulják a nehezebb ászanákat

- gyakorlás közben zene szól

Ezeknek a jellemzőknek az összessége azt eredményezi, hogy a jógaórán folyamatos áramlásban van a test, az elme pedig bele tud feledkezni a mozgás örömébe.

HATHA JÓGA

Először is tisztázzunk valamit: jóga csak EGY van. Gyakorolni viszont sokféleképpen lehet. A cél ugyanaz, a hozzá vezető útban van a különbség. Léteznek a klasszikus jógaiskolák, és egyre újabb és újabb irányzatok születnek napjainkban.  

Első igazi találkozásom a jógával az Iyengar rendszeren keresztül történt, és számomra sokáig ez volt “a jóga”.  Mi jellemző erre az iskolára?

  • hajszálpontosan beállított ászanák

  • hosszan kitartott pózok

  • segédeszközök használata (jógatégla,  heveder, hengerpárna, szék, pad...)

Kezdőként szerintem az Iyengar módszerrel lehet legbiztonságosabban elsajátítani az alapokat. A hosszan kitartott pózokban el lehet jutni egy meditatív állapotba, de ehhez a testnek alkalmassá kell válnia, ami sok-sok türelmet, kitartást és gyakorlást igényel.


Azonban az igazi  jógagyakorlás, messze túlmutat a fizikai aktivitáson. A jóga egy életviteli rendszer, ami a táplálkozástól a tisztálkodásig minden területre kihat. Tudom, hogy legtöbben a testük miatt kezdenek jógázni, ehhez esetleg még kapcsolódik a stressz, amit csökkenteni szeretnének, de látni kell, hogy mindez akkor lesz teljes, ha minél átfogóbban tanulmányozzuk és gyakoroljuk a jóga rendszerét.

Számomra az utóbbi időben az eddigieknél is fontosabbá váltak a tradicionális tanítások, a jóga filozófiai háttere, a mantrák, amik szintén elengedhetetlen „alkotóelemei” a gyakorlásnak. Azt tapasztalom, hogy az igazi fejlődés akkor kezdődik, amikor az ászanákon túli világba belekóstolunk, így erre buzdítanék mindenkit, aki elkezd jógázni. De a legfontosabb: EL KELL KEZDENI :-)

NŐI JÓGA

A női jóga segít befelé figyelned, meghallani saját szükségleteid, harmóniába kerülni magaddal, hogy megtaláld az egyensúlyt a külvilágban is.

A női jógagyakorlás fókuszában a női szervek állnak:

- Energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait, serketjük a medence környékének a vérkeringését, tudatosítjuk női szerveinket és feladataikat.
- Az ászanák gyakorlásával masszírozzuk belső szerveinket, ezáltal masszírozzuk belső elválasztási mirigyrendszerünket is, ami a hormonháztartásért felelős.
- Mindezekmellett figyelmet fordítunk a csipőnyitó tartásokra is, mivel ezek a gyakorlatok helyreteszik ezt a minden nő számára fontos területet, ezáltal segítve az itt felhalmozott emlékek, fájdalmak elengedését.
- Hangsúlyt fektetünk az intimtornára, erősítjük a gát területét, és tudatosítjuk ennek fontosságát.

HANGFÜRDŐ

A hangfürdő célja elsősorban a feszültségek oldása. A tibeti hangtálak hangjai segítenek ellazulni, hogy egy nyugodt állapotba kerülj, ahol a rezgések által elindulhat a testi-lelki feltöltődés, egy belső utazás, öngyógyítás. Tulajdonképpen egy intuitív koncert, ahol a tálak mellett tingshaw (csengő), szélcsengők, esőbot, sámándob segítik a utazásunkat.
Nem kell mást tenned, csak feküdnöd és engedned, hogy a rezgések, hangok megtalálják hogy hol van rájuk a leginkább szüksége a testednek és a lelkednek.
Mivel szervezetünk mintegy háromnegyede vízből áll és szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat, így a rezgések konkrétan jótékony fizikai hatást gyakorolnak az egész szervezetünkre.

SZOMATODRÁMA

Test -lélek-elme összhangja az, amit a Szomatodráma módszeren keresztül elérhetünk. A testünkön keresztül (tünetként) érkező "Üzenet", ami a legbensőnkből szeretne célba érni, amit nem hallunk meg, vagy nem akarunk meghallani -rosszabb esetben félremagyarázzuk csapdákba vihet minket, nehezíti a kapcsolatainkat, félrevezet és akadályoz minket életünk megannyi területén... ilyen jellegű problémákat oldhatunk meg a  szomatodráma csoportban.

GYEREKJÓGA

A 45 perces játékos foglalkozásokon vidám meséken keresztül mozgatjuk át magunkat és fejlesztjük az egyensúlyérzéket, koncentrációt, miközben erősödnek a tartásért felelős izmok.
Megtanuljuk a helyes légzést és összehangoljuk a mozgásunkkal.
Vidám, játékos foglalkozásokon ismerkedünk saját és társaink érzéseivel, figyelünk egymásra, miközben jól érezzük magunkat együtt.

MAGÁNÓRÁK

Ha bármilyen okból nem szeretnél a csoportos órákon részt venni lehetőséged van saját igényeidre szabott magánórákat venni. Ha  valamilyen sérülésből szeretnél felépülni és orvosod tanácsára jógáznál vagy kifejezetten egy ászanát szeretnél még pontosabban kivitelezni és ehhez szeretnél tanácsot kérni akkor neked ez a gyakorlási forma a megfelelő. Személyes konzultációt követően alakítjuk ki az óra menetét. Ennek előnye, hogy a terhelés, az igazítások és az instrukciók teljesen a gyakorlásod és fejlődésed szerint alakulnak. Foglalj időpontot a bejelentkezés menüpont alatt vagy keress minket személyesen.

 
 

„A boldogsághoz nem vezet út.
Az út maga a boldogság.”

Buddha

 

KAPCSOLAT

6060 Tiszakécske Tiszasor 32

+36 70 7083011

Jóga (63 of 111).jpg
 

+36 70 7083011

  • Facebook

©2020 by Napos Oldal Jógastúdió. Proudly created with Wix.com